ЗИМА

Ски, сноуборд. 

В района на Пампорово снежните дни в годината са над 150 и снежната покривка е стабилна, достигаща 2 метра. Сезонът, подходящ за ски и сноуборд, започва от края на ноември и продължава до края на април.

Ски-пистите край Пампорово са разположени между 1925 и 2000 м надморска височина. Те са с различна степен на трудност и имат обща дължина над 17 000 метра. За любителите на ски-бягането и биатлона има изградени писти около връх Снежанка и спортно стрелбище в местността Язовира. Лифтовете и влековете, които обслужват пистите, имат капацитет 7000 човека на час.

В курорта работят няколко ски-училища, които предлагат висококвалифицирано обучение по ски и сноуборд на всички нива. Тук се провеждат национални и международни състезания по ски - алпийски дисциплини, ски бягане, ски ориентиране, биатлон, както и най-големите български състезания по сноуборд - свободен стил.

Ако нямате собствени, можете да наемете ски или сноуборд за един, три или шест дни от някой от петнайсетте ски-гардероба в Пампорово, включително от Ски-гардероба в самия комплекс. 

snejanka.jpg

Разходка с кучешки впряг.

vpriag.jpg

Разходка с моторни шейни.

sheina_539.jpg

 

Трябва да инсталирате Adobe Flash за да видите това съдържание.
Трябва да инсталирате Adobe Flash за да видите това съдържание.